Un Festival per al record

Mantenlo todo bajo control y asegúrate de no perderte nada, aquí encontrarás todos los horarios de un fin de semana inolvidable.

  • Extraordinari punt final a les Blancpain GT Series 2019
  • El català Albert Costa impulsa la victòria de Lamborghini 
  • Magnífic ambient i activitat frenètica en el pàdoc
  • Emotiva exposició i activitats del Legado María de Villota
  • Èxit del MOD·A·S Car Show, amb 300 participants
Marco Mapelli, Andrea Caldarelli y Albert Costa (Lamborghini Huracan GT3), guanyadors de Blancpain GT Series Endurance Cup del Festival de la Velocidad de Barcelona-Legado María de Villota

Circuit de Barcelona-Catalunya, 29 de setembre de 2019.- El Festival de la Velocitat de Barcelona-Legado María de Villota, que ha tingut com a marc el Circuit de Barcelona-Catalunya, ha anat creixent en intensitat durant el cap de setmana fins que avui diumenge s’ha convertit en un animat moviment constant d’enginyers, mecànics, pilots, periodistes i públic, fent entre tots un multitudinari esdeveniment, sens dubte el que aporta més vehicles i pilots en un mateix cap de setmana de competició al Circuit.

L’última prova de les Blancpain GT Series ha estat totalment atípica en començar amb una forta sortida de pista que ha suposat una neutralització, amb el cotxe de seguretat, d’uns 50 minuts. Una veritable catàstrofe per als líders de la Endurance Cup, Miquel Molina-Davide Rigon-Mikhail Aleshin i el seu equip SMP Racing Ferrari, que patien una punxada en la primera volta i es veien relegats a les últimes posicions. No només s’esvaïa el seu avantatge sinó que només disposaven de dues hores per a una impossible remuntada. Al capdavant de la cursa no obstant això dos catalans, Albert Costa, contractat en l’últim moment per substituir a Dennis Lind en l’equip Orange 1 FFF Lamborghini, en primera posició, i Álex Riberas del Belgian Audi Club Team WRT, tercer.

Sortida de Blancpain GT Series Endurance Cup

Mancant 40 minuts per al final, el Ferrari núm. 72 de Miquel Molina-Davide Rigon-Mikhail Aleshin havia aconseguit la 12a posició i semblava possible que arribés al 8è lloc, suficient per a aconseguir la victòria en la Endurance Cup, però un error de Miquel Molina, que envestia el Bentley de Soucek-McLeod-Soulet, els suposava un seriós contratemps que definitivament els allunyava del títol. Gran victòria en la cursa, en les Blancpain GT Series i en la Endurance Cup de l’equip Orange1 FFF Racing Team Lamborghini i per als seus pilots Marco Mapelli i Andrea Caldarelli (Dennis Lind estava absent), amb la brillantíssima aportació d’Albert Costa, victoriós en la cursa que amb el seu esforç ha fet possible una part del títol aconseguit.

L’espai del pàdoc, flanquejat a banda i banda pels camions-taller i pels imponents hospitalities dels equips i l’organització, s’ha transformat en l’avinguda principal en la qual també es formaven les pre-graelles de les curses. El punt culminant ha estat la coincidència de la sessió de signatures d’autògrafs del conjunt de pilots de les Blancpain GT Series amb la pre-graella de la Porsche Carrera Cup, que ha convertit el centre del pàdoc en un formiguer de cotxes i de públic lliurat a l’automobilisme.

Mentrestant s’havien disputat les últimes tandes de qualificació i debutaven les curses, espectaculars i molt competides totes elles. Al llarg del cap de setmana, el Legado María de Villota no ha deixat indiferent a ningú, començant pel sopar benèfic que va tenir lloc el dijous 26 en plena recta del Circuit i que va ser tot un èxit. El públic ha visitat l’exposició del pis Box 12, un recorregut per la vida de María de Villota, encara més emocionant quan es coincidia amb els seus pares, presents en el Festival durant tot el cap de setmana. Moltes fotografies de María, de la seva carrera esportiva però també de la seva vida familiar, granotes de competició, botins, cascos i també un kart i el monoplaça de la Superleague (situat en el pàdoc), que recordaven a la talentosa pilot i dona que ha deixat una petjada inesborrable i que estava present pel moviment solidari que continua mantenint viu el seu llegat.

Èxit també per a la concentració MOD·A·S Car Show, que ha aconseguit els 300 participants en aquesta edició 2019, demostrant l’estirada que té l’espectacle dels cotxes modificats. Models de tots els temps transformats en els aspectes més diversos, tot un horitzó de possibilitats concentrats en un multitudinari xou.

Exposició del Legado María de Villota  

Jesús Pozo, CEO d’Escudería Targa Iberia i màxim responsable del Festival de la Velocidad de Barcelona-Legado María de Villota, posa el punt i final a aquest magnífic esdeveniment: “Hem viscut un Festival que ha complert amb escreix les expectatives que ens havíem marcat. El nombrós públic, molt pròxim a les 20.000 persones en tot el cap de setmana, ho ha pogut apreciar. No hi ha un altre esdeveniment a Espanya que reuneixi tal quantitat de cotxes i de pilots en competició, tots de la màxima qualitat i nivell, la qual cosa confirma al nostre Festival, de la mà de SRO, com una de les reunions de GT més importants del món”.

“A més, estem molt satisfets per com ha quallat el missatge solidari que hem volgut projectar conjuntament amb el Legado María de Villota. Tant els responsables de la Fundación Ana Carolina Díez Mahou, com Emilio de Villota i la seva família, estan realment agraïts per les aportacions que s’han rebut a través de les activitats solidàries realitzades durant el Festival, gràcies a les quals es podran finançar més de 2.000 tractaments per a nens amb malalties neuromusculars i mitocondrials. Ha estat un esdeveniment en el qual s’ha pogut demostrar que la família de l’esport del motor també pot aportar el seu granet de sorra en favor dels més desfavorits”.

El Festival de la Velocidad de Barcelona de 2020 tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 d’octubre i serà la 10a i última prova puntuable per a les GT World Challenge Europe.

Galeria d’imatges

#MotorSolidario
#FestivalVelocidadBcn

Fotos lliures de drets: Manu Lozano / Escudería Targa Iberia / SRO
Edició: JAS Info Service

ENTRADAS

Explora los diferentes tipos de entrada en función de tu presupuesto. 
Los niños menores de 12 años (incluído), acompañados de un adulto, podrán acceder gratis al recinto, no necesitan entrada.
El acceso a los parkings exteriores del circuit es también gratuito.
Gastos de gestión: Web y Taquilla: Desde 2€ / Ticket.

Tipo de entrada Acceso a todas las zonas del espectáculo Visita Guiada al Circuit Grid Walk, Visita a la parrilla de salida Precio
Entrada general con acceso a Paddock 25€ / pers. Comprar entradas
Entrada con acceso a Paddock y visita guiada 40€ / pers. Comprar entradas
Entrada con acceso a Paddock y Parrilla de Salida 65€ / pers. Comprar entradas
Entrada con acceso a Paddock, visita guiada y parrilla de salida 80€ / pers. Comprar entradas